Kommande event

Vilket engagemang vi fick uppleva den 18e maj 2019. Det var fantastiskt att se så många som ville vara med och bidra till en hållbar utveckling utifrån FNs globala mål i Agenda 2030. Många lysande idéer kom fram och kommer successivt att presenteras i vår Facebook-grupp. Där finns också bilder som Marie Höglund tog under dagen.

Nu sätter vi igång planerandet av uppföljningen för att säkerställa att idéerna som 2030-agenterna tog fram verkligen genomförs. Vi planerar också 2020 års Agenda 2030 Open och andra relaterade aktiviteter. Tack till var och en som var med och gjorde dagen så lyckad. Är du intresserad av att hjälpa till och utveckla vårt arbete vidare så hör av dig till projektgruppen under fliken ”Kontakt”.

I maj 2020 genomförs nästa event Agenda 2030 Open - Stockholm där vi tillsammans utvecklar aktiviteter som bidrar till en bättre värld

Målet med Agenda 2030 Open – Stockholm är att engagerade personer samlas för att hitta konkreta vägar till en bättre värld i linje med FNs Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling. Personerna blir alla en 2030-Agent som genererar och personligen genomför några av de idéer som eventet resulterar i. Är du intresserad av att engagera dig och bli en 2030-Agent så har du kommit rätt.

I maj 2020 genomför vi återigen det lyckade eventet Agenda 2030 Open Stockholm. Mellan kl 09.30 och 16.00 arbetar vi tillsammans i Stockholm. För att bli en 2030-Agent behöver du ha ett äkta engagemang och vilja göra något för en hållbar utveckling genom att bidra med din tid och dina idéer. Dagen inleds med ett Engagemangsmingel och fortsätter med inspirerande föreläsningar om hållbar utveckling. Efter lunch jobbar vi tillsammans med de 17 målen i FNs Agenda 2030 där idéerna vaskas fram och blir till handling. Dagen avslutas med en promovering av alla nya 2030-Agenter och vernissage med alla genererade idéer.

Promovering sker genom att du får ett bevis på att du är en 2030-Agent.

I korthet

  • Maj 2020
  • Tid: 09:30-16:00
  • Plats: Meddelas senare
  • Inspirerande föreläsningar.
  • 17 parallella workshops för 17 mål. Välj det mål du vill arbeta med och kom fram till en handling. När du går hem är du en handlingskraftig 2030-Agent.
  • Lunch och kaffe serveras på plats under dagen.
  • Välkommen till en heldag om hur vi alla kan vara med och skapa den framtid vi önskar!
  • Medverkan är kostnadsfri. Om du inte redan är medlem i FN-förbundet får du gärna stödja oss genom att bli det på fn.se.

Inspiratörer

Inspiratörer kommer snart

Just nu söker vi inspiratörerna för 2020. Har du några idéer på vilka du helst skulle vilja träffa och lyssna till så tipsa oss gärna genom vårt kontaktformulär.

Agenda 2030 är ett åtagande som samlar hela världens länder kring ekologiska, ekonomiska och sociala målsättningar.

FN-föreningarna i Stockholms län har antagit utmaningen att mota hopplösheten och gemensamt hitta handlingar som leder oss till den värld vi vill ha. Hållbara samhällen skapas inte av några få på vissa ställen utan av oss alla. FN-rörelsen i Stockholm vill vara navet i vår stads arbete för Agenda 2030. Vi utmanar alla i Stockholm att bli en 2030-Agent. Genom att känna till, förstå och  agera – med avstamp i ett agenda 2030 event – så blir du en 2030-Agent.

I maj 2020 genomförs nästa event Agenda 2030 Open – Stockholm. Målet med eventet är att engagerade personer samlas för att hitta konkreta vägar till en bättre värld i linje med FNs Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling. Alla engagerade på eventet blir var och en 2030-Agent som genererar och beslutar att genomföra några av de hundratals idéer som eventet resulterar i. Är du intresserad av att engagera dig och bli en 2030-Agent så har du kommit rätt.

Dagen inleds med ett Engagemangsmingel och fortsätter med inspirerande föreläsningar om hållbar utveckling. Efter lunch jobbar vi tillsammans med de 17 målen i FNs Agenda 2030 där idéerna vaskas fram och blir till handling. Dagen avslutas med promovering av årets 2030 Agenter och vernissage med alla genererade idéer.

Du anmäler dig till Agenda 2030 Open-Stockholm här. Det är öppet för alla att delta men du får gärna vara medlem i FN – det blir du här. Vill du läsa mer om dagen och våra härliga inspiratörer kan du snart göra det här. Vill du läsa mer om vad vi menar med agenter så kika här.