Kommande event 2024

Vilket engagemang vi fick uppleva sist, 2019! Det var fantastiskt att se så många som ville vara med och bidra till en hållbar utveckling utifrån FNs globala mål i Agenda 2030. Vårt mål var 170 anmälda och det uppnådde vi. Förmiddagen inleddes med spännande föreläsningar och efter lunch delade vi upp oss i 17 rum för att mejsla fram och starta upp projekt inom de 17 Globala Målen. Många lysande idéer kom fram och projektgrupper bildades. Se bilder i vår Facebook-grupp. Tack till var och en som var med och gjorde dagen så lyckad.

Vi har nu startat planerandet av 2024 års Agenda 2030 Open. Syftet är även denna gång att samla och hjälpa eldsjälar att förverkliga sina idéer. I år bjuder vi in olika organisationer att vara värd för respektive av de 17 Globala Målen. Om du representerar en organisation eller är intresserad av att hjälpa till i planeringen av projektet så hör av dig till projektgruppen under fliken ”Kontakt”.

Varmt välkommen att delta den 20 april.

Den 20 april 2024 genomförs nästa event Agenda 2030 Open - Stockholm där vi tillsammans utvecklar aktiviteter som bidrar till en bättre värld

Målet med Agenda 2030 Open – Stockholm är att engagerade personer samlas för att hitta konkreta vägar till en bättre värld i linje med FNs Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling. Personerna blir alla en 2030-Agent som genererar och personligen genomför några av de idéer som eventet resulterar i. Är du intresserad av att engagera dig och bli en 2030-Agent så har du kommit rätt.

I april 2024 genomför vi återigen det lyckade eventet Agenda 2030 Open Stockholm. Mellan kl 09.30 och 16.00 arbetar vi tillsammans på Lidingö. För att bli en 2030-Agent behöver du ha ett äkta engagemang och vilja göra något för en hållbar utveckling genom att bidra med din tid och dina idéer. Dagen inleds med ett Engagemangsmingel och fortsätter med inspirerande föreläsningar om hållbar utveckling. Efter lunch jobbar vi tillsammans med de 17 målen i FNs Agenda 2030 där idéerna vaskas fram och blir till handling. Dagen avslutas med en promovering av alla nya 2030-Agenter och vernissage med alla genererade idéer.

Promovering sker genom att du får ett bevis på att du är en 2030-Agent.

Du anmäler dig till Agenda 2030 Open-Stockholm här. Det är öppet för alla att delta men du får gärna vara medlem i FN – det blir du här. Vill du läsa mer om dagen och våra härliga inspiratörer kan du snart göra det här. Vill du läsa mer om vad vi menar med agenter så kika här.

I korthet

  • 20 april 2024
  • Tid: 09:30-16:00
  • Plats: Lidingö Stadshus
  • Inspirerande föreläsningar.
  • 17 parallella workshops för 17 mål. Välj det mål du vill arbeta med och kom fram till en handling. När du går hem är du en handlingskraftig 2030-Agent.
  • Välkommen till en heldag om hur vi alla kan vara med och skapa den framtid vi önskar!
  • Medverkan är kostnadsfri. Om du inte redan är medlem i FN-förbundet får du gärna stödja oss genom att bli det på fn.se.

Inspiratörer

Inspiratörer

Mattias Goldmann är vår första inspiratör.

Fler är på ingång.

Agenda 2030 är ett åtagande som samlar hela världens länder kring ekologiska, ekonomiska och sociala målsättningar.