18 Maj 2019

Vilket engagemang vi fick uppleva den 18e maj 2019. Det var fantastiskt att se så många som ville vara med och bidra till en hållbar utveckling utifrån FNs globala mål i Agenda 2030. Många lysande idéer kom fram och kommer successivt att presenteras i vår Facebook-grupp. Där finns också bilder som Marie Höglund tog under dagen.

Tack till var och en som var med och gjorde dagen så lyckad. Är du intresserad av att hjälpa till och utveckla vårt arbete vidare så hör av dig till projektgruppen under fliken ”Kontakt”.

Mycket stort tack till alla som var med och bidrog till en bättre värld den 18e maj 2019!

Den 18 maj 2019 genomförs eventet Agenda 2030 Open - Stockholm där vi tillsammans utvecklar aktiviteter som bidrar till en bättre värld

Målet med Agenda 2030 Open – Stockholm är att 170 personer samlas för att hitta konkreta vägar till en bättre värld i linje med FNs Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling. De 170 personerna blir alla en 2030-Agent som genererar och personligen genomför några av de minst 170 idéer som eventet resulterar i. Är du intresserad av att engagera dig och bli en 2030-Agent så har du kommit rätt.

Mellan kl 09.30 och 16.00 arbetar vi tillsammans på Business Wellness Center mitt i centrala Stockholm på Vasagatan 16. För att bli en 2030-Agent behöver du ha ett äkta engagemang och vilja göra något för en hållbar utveckling genom att bidra med din tid och dina idéer. Dagen inleds med ett Engagemangsmingel och fortsätter med inspirerande föreläsningar om hållbar utveckling. Efter lunch jobbar vi tillsammans med de 17 målen i FNs Agenda 2030 där idéerna vaskas fram och blir till handling. Dagen avslutas med en promovering av alla nya 2030-Agenter och vernissage med alla genererade idéer.

Promovering sker genom att du får ett bevis på att du är en 2030-Agent.

I korthet

  • Lördag 18 maj 2019
  • Tid: 09:30-16:00
  • Plats: Business Wellness Center, Vasagatan 16, 10 trappor
  • Inspirerande föreläsningar av Katarina Graffman, Anders Lundkvist, Katarina Luhr och moderator Catarina Rolfsdotter-Jansson.
  • 17 parallella workshops för 17 mål. Välj det mål du vill arbeta med och kom fram till en handling. När du går hem är du en handlingskraftig 2030-Agent.
  • Lunch och kaffe serveras på plats under dagen.
  • Välkommen till en heldag om hur vi alla kan vara med och skapa den framtid vi önskar!
  • Medverkan är kostnadsfri. Om du inte redan är medlem i FN-förbundet får du gärna stödja oss genom att bli det på fn.se.

Inspiratör

© Astrid Lindgren Aktiebolag / Bertil Alvtegen

Astrid Lindgren

Att arbeta för målen i Agenda 2030 gjorde Astrid Lindgren långt innan någon ens kunde föreställa sig att de skulle finnas. Agenda 2030 Open Stockholm har därför valt Astrid Lindgren till vår stora inspiratör och följeslagare. Hon är vårt rättesnöre med sin intelligens, vänlighet, skärpa och humor. Hon talade om barns rättigheter, ekologi, djurrätt, icke-våld och jämlikhet. Hon hjälper oss att bli så kloka som vi kan vara i våra bästa stunder. För de bra saker som vi åstadkommer i Agenda 2030 Open Stockholm tackar vi henne för den inspiration hon gett, och allt dumt vi gör får vi allt lov att skylla på oss själva.

Föreläsare

Katarina Graffman

Katarina är doktor i kulturantropologi och en erfaren konsumentantropolog. Hon har under två decennier hjälpt företag att förstå konsumtionskultur och driver konsultföretaget Inculture som erbjuder analys kring modern kultur. Katarina kar skrivit boken ”Vi är vad vi köper” tillsammans med medförfattaren Jacob Östberg. Katarina pratar om konsumtionskulturen och hur den påverkar oss, samhället och en hållbar utveckling.

Anders Lundkvist

Är ekonomiedoktor med speciellt intresse för innovation och demokratiska processer. Anders är bland annat en av initiativtagarna till appen ”Språkkraft” som hjälper nya svenskar att lära sig språket på ett lustfyllt och effektivt sätt för att snabbare kunna interagera i samhället.

Katarina Luhr Agenda 2030 Open

Katarina Luhr

Katarina Luhr (MP) är miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad. Hon är övergripande ansvarig för stadens arbete med Agenda 2030, och även stadens arbete med nationella minoriteter och urfolk. Katarina kommer ursprungligen från Blekinge och är utbildad apotekare samt har en doktorsexamen i neurovetenskap.

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson är vår moderator under dagen.
Catarina är journalisten som sedan drygt tio år tillbaka använder sin erfarenhet och sitt engagemang för hållbarhet genom att leda konferenser och föreläsa. Catarina är talesperson i klimatorganisationen Föräldravrålet och medgrundare av den internationella klimatkoalitionen Our Kids´Climate. Hon är även verksam som programledare och yogainstruktör och kopplar gärna ihop den inre och den yttre hållbarheten.

Agenda 2030 är ett åtagande som samlar hela världens länder kring ekologiska, ekonomiska och sociala målsättningar.

FN-föreningarna i Stockholms län har antagit utmaningen att mota hopplösheten och gemensamt hitta handlingar som leder oss till den värld vi vill ha. Hållbara samhällen skapas inte av några få på vissa ställen utan av oss alla. FN-rörelsen i Stockholm vill vara navet i vår stads arbete för Agenda 2030. Vi utmanar alla i Stockholm att bli en 2030-Agent. Genom att känna till, förstå och  agera – med avstamp i eventet den 18 maj 2019 – så blir du en 2030-Agent.

Den 18 maj 2019 genomförs eventet Agenda 2030 Open – Stockholm. Målet med eventet är att 170 personer samlas för att hitta konkreta vägar till en bättre värld i linje med FNs Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling. De 170 personerna blir alla en 2030-Agent som genererar och beslutar att genomföra några av de minst 170 idéer som eventet resulterar i. Är du intresserad av att engagera dig och bli en av 170 agenter så har du kommit rätt.

Dagen inleds med ett Engagemangsmingel och fortsätter med inspirerande föreläsningar om hållbar utveckling. Efter lunch jobbar vi tillsammans med de 17 målen i FNs Agenda 2030 där idéerna vaskas fram och blir till handling. Dagen avslutas med promovering av årets 2030 Agenter och vernissage med alla genererade idéer.

Du anmäler dig till Agenda 2030 Open-Stockholm här. Det är öppet för alla att delta men du får gärna vara medlem i FN – det blir du här. Vill du läsa mer om dagen och våra härliga inspiratörer kan du göra det här. Vill du läsa mer om vad vi menar med agenter så kika här.

2030-Agenter

Vi vill bli 2030-Agenter!